شرح دعای ابوحمزه ثمالی/
✔️سید حجت مهدوی سعیدی؛
* هجدهمین روز از ماه مبارک رمضان
نیایش های ماه مبارک رمضان هر کدام دریچه و دیباچه ای ست روشن بسوی عالم ملکوت . مهم آن است که ما به یکی در مضامین آن تامل بمگاریم . به تعبیر شیخِ شبستر :
نظر را نغز کن تا نغز بینی
گذر از پوست کن تا مغز بینی
در واقع دین قیّم اسلام بسی بیشتر از ادیان و مذاهب دیگر به تجمیع و ترکیبِ مقولات دنیا و آخرت اعتناء و اهتمام دارد و چنین نگاه و امتیازی تحقیقا رویکرد اجتماعی دین را شکل و سمت و سو خاص می بخشد .
از دیدگاه اسلام مسلمان واقعی و دیندار حقیقی کسی ست که توامان برای دو جهانِ دنیوی و اخروی تلاش و تکاپو نماید و هیچکدام را در نهایت امر فدای دیگری نکند !
روانشناسیِ اگزیستانسِ آدمی نیز به گونه ای ست که باید هم طعام روح و هم طعامِ جسم را تدارک ببیند و همه وجوه ممکن را به تنهایی خرجِ جسم یا خرج روح خویشتن نکند و عدالت توجه به دو عالم را رعایت بنمایند.
اسلام در اعتقادات و اعمال صالحه و اخلاق حسنه خود دقیقا با چنین مشی و مشقی جلو می رود ، برای همین اسلام دین یک بعدی و یا تک ساحتی نیست چنانکه بعضی از نفرات به اشتباه و مغلطه چنین می پندارند وبه گمراهی کشیده می شوند !
حال که چنین است و واقعیت بر این چرخ می چرخد در دعای ابو حمزه ثمالی ما هم رزق دنیا را از پیشگاه حق خواهانیم و هم رزق آخرت را ،
این یک اصل کلی ست که فیض او کلی ست ، ما جملگی در دنیا بر خوان کرم او می نشینم و در آخرت از رحمت و تفضل و تعفو او مدد می جویم ، در این راستا می توان گفت،
شناختِ جامع ماست که می تواند هادی و راهنمای ما به سوی پروردگار باشد و اصولا مهر و محبت ما به او راهبرد و شفیع تقرب اوست.