جلال خوشچهره تحلیلگرمسائل سیاسی در گفتوگو با «خط اعتدال» با اشاره به فرا رسیدن پنجمین سالگرد توافق هستهای در روز یکشنبه، اظهار کرد: لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران به عنوان یکی از موفقیتها در عرصه برجام است که توانسته بعد سیاسی این توافقنامه را به سرانجام برساند.
وی اضافه کرد: در این میان برخی کشورهای اروپایی و ایالاتمتحده بر این باور هستند که ایران نباید پس از این رویداد به خرید و فروش اسلحه در عرصه بینالمللی روی آورد. این قبیل کشورها فعالیتهای تسلیحاتی ایران را تهدید میدانند؛ به همین علت تمایلی ندارند ایران در این عرصه بهراحتی به فعالیت بپردازد و اسلحه بفروشد یا انواع آن را خریداری کند.
این تحلیلگرمسائل سیاسی افزود: ورای تمامی این موارد که کدام کشور با ما تعامل تسلیحاتی خواهد کرد و کدام نخواهد کرد باید ما در داخل کشورمان به یک تعامل و توافق جمعی در خصوص نحوه تعامل خود با سایر کشورهای جهان برسیم. امروزه دو نگاه نسبت به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد؛ نخست نگاهی است که صرفا بر مخالفتها و اختلافات تاکید دارد و بر این باور است که باید بر همین موارد استوار بود. نگاه دوم این است که باید با جامعه جهانی تعامل کرد و روی نقاط مشترک تاکید کرد.
جلال خوش چهره در پایان تأکید کرد: در حال حاضر صدای نگاه اول بلندتر است؛ بهگونهای که در مجلس برای رئیسجمهور حکم اعدام چندمرتبه صادر میکند. تریبون فعلا در دست این افراد است و به همین علت آنها بیشتر دیده میشوند. نگاه دوم که بر تعامل با جهان تاکید دارد باید یک نکته را شفافسازی کند که آنها به دنبال تعامل هستند و بههیچوجه نمیخواهند تسلیم کشورهای غربی شوند. تفاوت میان تعامل و تسلیم بسیار زیاد است اما نگاه مقابل تعامل با جهان معمولا این دو امر را یکی تفسیر میکنند. مشکل ما در داخل این است که هنوز به این جمعبندی نرسیدهایم که با کدام نوع نگاه باید با آنچه امروز با آن مواجه هستیم و آنچه در آینده با آن مواجه خواهیم شد، باید عمل کنیم.